Blickfång i råhet - inredning med grova trämaterial

Blickfång i råhet - inredning med grova trämaterial

Idag ska vi prata om inredning med grova trämaterial och hur man kan skapa ett rått men samtidigt elegant inredningsstil.

Trä är en naturlig och hållbar råvara som har använts för inredning i århundraden. Men istället för att bara använda små och fina trädetaljer, kan du välja att använda grova trämaterial som blir en viktig del av din interiördesign.

Här är några tips på hur du kan använda grova trämaterial i din inredning:

1. Rustik träpanel

En rustik träpanel kan skapa en fantastisk bakgrund för en TV-skärm eller en ljudanläggning. Välj ett trämaterial med textur och knottror för att göra denna yta mer intressant.

2. Grova bordsben

Ett annat sätt att använda grova trämaterial är genom möbeldesign. Om du till exempel vill ha ett bord med en robust känsla, kan du välja grova träben. Dessa ben kan vara gjorda av återvunnet trä eller naturligt trä.

3. Grova hyllor

En annan populär inredningsdetalj med grova trämaterial är öppna hyllor. Istället för att använda fina hyllor som inte sticker ut, använd grova hyllor. Du kan placera dina ägodelar på hyllorna och det otroliga trädet kommer inte bara att hålla sakerna, utan bli en viktig del i inredningen.

4. Träpaneler i taket

Till sist kan du också tänka på hur du kan använda grova trämaterial i taket. Ett takpanel kan göra rummet mer varmt och inbjudande. Välj återvunnet eller naturligt trä för att få den önskade råa känslan.

Skriv en kommentar

Träbeklädda väggar

Träbeklädda väggar

Att få in trä i inredningen är ett bra sätt att få in levande material och en varm känsla. Men i offentliga lokaler vill man inte alltid har golv av trä eftersom slitaget från många skor kan bli för s…

Visa hela inlägget